5 Aspectes claus en la Psicologia del corredor – XVI Mitja Marató del Samaruc 2016

Córrer és una activitat física saludable i gratificant que pot comportar risc de lesió o malaltia si no l’exercim amb precaució. De què depèn el bon rendiment del corredor? Quins factors potencien les seves capacitats, sense posar en perill la seva salut?

A continuació detallem alguns aspectes a considerar en la pràctica del running:

  1. Establir objectius SMART d’entrenament (procés) i rendiment (resultats): específics, mesurables, assolibles, realistes i temporalitzats.Fisioterapia La trobada
  2. Canviar els pensaments limitants que distorsionen la realitat, de possibilitat (“no tinc temps per entrenar”, “una lesió m’impedirà tornar a córrer”), de capacitat (“mai podré superar els 10K”, “si em vaig retirar l’última vegada, em tornarà a passar el mateix”), o mereixement (“no em veig corrent una marató, aquesta prova no és per a mi”, “si no millore el meu temps cada vegada, per què córrer?”), i substituir-los per alternatives potenciadores: és possible, sóc capaç, i m’ho mereix!

    Foto: werunbarcelon

    Foto: werunbarcelona

  3. – Gestionar les emocions limitants (ansietat, por, ràbia, etc.) d’abans de la prova mitjançant la concentració, la visualització, la relaxació i la respiració diafragmàtica.

    Foto: preparacionfisicapadel.com

    Foto: preparacionfisicapadel.com

  4. Promoure el compromís a través de la disciplina: entrenar, entrenar i entrenar, doncs córrer es fa … corrent! I deixa per a altres l’excusa de no estar motivat. No ho oblides: la motivació no és més que compromís en acció.
  5. Premiar l’esforç, no només el resultat, i compartir-lo amb els altres. Som éssers socials, de manera que compartir i buscar aliats del nostre treball (mitjançant clubs o grups d’entrenament) ens permetrà rebre suport per mantenir-nos en aquest comportament, fins a aconseguir un hàbit.

“La motivació no és més que compromís en acció”

Si eres corredor o vols convertir-te en un d’ells, et convidem a reflexionar sobre aquest article i complementar-lo amb el video: “Running, la gran obsesión”

Running, la gran obsesión from 93 Metros on Vimeo.

 

A més, et recordem que en Fisioteràpia La Trobada disposem de servei de psicologia i coaching per orientar i acompanyar la teua pràctica esportiva d’una manera saludable. Demana la teua primera cita gratuïta en el 655 19 57 62.

Autor:

Jose-terrés-marcJose Terrés

Psicòleg i coach

Master Expert en Coaching

Master en Teràpia Cognitiva-Conductual

T’ha agradat el article? Creus que és util?  Comparteix-lo a les xarxes socials!

demana cita prèvia envia formulari