Entrenament per a la Mare de Déu

Ja teniu els tratges preparats, els amics i familiars avisats per a saber quins torns eixiu que vos facen les millors fotos, on sopareu el dia 8 però… esteu preparats fisicament?

Queda poc de temps per a la processó de la Mare de Déu de la Salut i molts participem en ella, no obstant, i encara que fem assajos no estem excents de lesions. Lesions que es produeixen perque no és, en la majoria dels casos, una activitat que fem de forma quotidiana i per tant el nostre cos no està preparat al 100% per a estar tantes hores formant part de la festa.

Rebem durant la setmana posterior moltes consultes, i gran part d’elles s’hagueren pogut evitar si preparem un poc el cos per al que vindrà el 7 i 8 de setembre. Amb aquesta finalitat escrivim aquest article on hem preparat una rutina d’exercicis per a cada ball, ja que cadascún té característiques que els fan unics. Els exercicis están en format pdf als enllaços que vos aportem avall i vos els podeu descarregar gratuitament.

Aquestos exercicis són orientatius i estan pensats per a tots, i per a fer-los a casa, de fet, l’unic material que necesitareu serà una cinta elàstica de les que venen en les tendes d’esports de resistència mitja.  La resistència de  cada exercici la podeu regular vosaltres mateixa, mitjançant la tensió que li poseu a la goma, el temps que manteniu una postura o la quantitat de pes que agafeu, de totes formes nosaltres proposem unes reisitències orientatives amb les que començar el primer dia.

La idea és, realitzar-los dia si dia no, de forma que la musculatura tinga temps a adaptar-se als estimuls que li provoquem. Els dies que no es realitzem els exercicis és un bon moment per a calçar-se les sabates esportives i eixir una hora a caminar a pressa o a trotar per tal de treballar la resistència cardiorespiratòria que també necesitarem per a la processó.

Esperem que amb els exercicis calfeu bé els motors per a la processó d’enguany que segur que serà magnifíca i on disfrutarem com sempre d’aportar el nostre granet d’arena a la cultura valenciana!

IMPORTANT: Si algún exercici vos provoca molèsties al realitzar-lo, lleveu-lo del pla d’entrenament i consulteu-nos qualsevols dubte a fisioterapialatrobada@gmail.com

Per a les muixerangues:

https://ptstudio.fi/pdf/noname_32ec.PDF

Per als bastonets:

https://ptstudio.fi/pdf/elsbastonets_d819.pdf

Per a la carxofa i els arquets:

https://ptstudio.fi/pdf/lacarxofaielsarquets_ce9e.pdf

El ball de les llauradores:

https://ptstudio.fi/pdf/elballdelesllauradores_5d25.pdf

Els tornejants:

https://ptstudio.fi/pdf/elstornejants_ecda.pdf

Els gegants:

https://ptstudio.fi/pdf/elsgegants_bfb4.pdf

Els dolçainers i dolçaineres:

https://ptstudio.fi/pdf/elsdolccedilainersidolccedilaineres_8e11.pdf

Les tabaleteres i tabaleters:

https://ptstudio.fi/pdf/tabaleteresitabaleters_ef63.pdf

Campaners i campaneres:

https://ptstudio.fi/pdf/campaners_1cc1.pdf

Nota: El ball dels pastorets i pastoretes junt als mistèris no té entrenament per la edat dels mateixos i perque amb el joc i l’exercici que fan de forma quotidiana creiem que és suficient per a la intensitat del ball.

demana cita prèvia envia formulari