Estiraments

Estiraments

 

Què és millor, estirar abans o després de l’exercici? Aquesta és la pregunta que se´ns ha passat a tots pel cap, quan hem començat a densevolupar una activitat física.Cal que estire abans de realizar-la o és millor després? Davant aquesta dilema, els estudis han demostrat diferències importants amb els seus resultats. Ara bé,la gran majoria han conclòs pautes depenent de quan parlem del calfament abans de l’exercici o després.

Aquesta és la pregunta que se´ns ha passat a tots pel cap, quan hem començat a densevolupar una activitat física.

Cal que estire abans de realizar-la o és millor després?

Davant aquesta dilema, els estudis han demostrat diferències importants amb els seus resultats. Ara bé,la gran majoria han conclòs pautes depenent de quan parlem del calfament abans dde l’exercici o després.

ESCALFAMENT:

Primer de tot, abans de desenvolupar una activitat esportiva cal realizar un escalfament adequat.

Aquest millorarà:

-L’ elasticitat dels teixits.

-Activarà al Sistema Nerviós millorant la coordinació muscular.

-El rendiment esportiu.

-Prevenció de lesions.

ESTIREM ABANS DE L’EXERCICI????

EstiramentsEstirarem abans si l’activitat esportiva exigeix combinació de força amb grans amplituds articulars. Per exemple: llençadors de javelina, gimnastes, arts marcials, etc…

Realitzaran certs estiraments, per a millorar la flexibilitat muscultendinosa.

Evitarem els estiraments abans ,perquè:

Augmenta el risc de lesionar-nos per culpa d’ una disminució en la resposta de l’estirament (important en la coordinació i la protecció del propi múscul davant possibles trencaments fibril•lars).

Si l’activitat que anem a desenvolupar no demana un gran recorregut articular,és a dir es caracteritza per ser moviments repetitius que no sol.liciten un gran amplitud de les nostres articulacions per realizar-lo.(córrer, handball, natació,ciclisme,etc..).

A més, l’estirament prolongat abans de l’exercici provocarà una disminució de l’aport sanguini als músculs.

ESTIREM DESPRÉS DE FER L’EXERCICI???

Quan acabem la sessió, tant siga en esports que demanen més amplitud articular(arts marcials,etc..) o menys (córrer,etc.) , haurem de realitzar la tornada a la calma on els estiraments prenen un paper important.

Gràcies a l’exercici, l’activitat nerviosa haurà augmentat, i gradualment ho haurà fet la tensió muscular.Un sobresforç durant l’activitat potEstiraments comportar també un sobretensió muscular afegida, a causa de l’estimulació dels receptors del dolor.

Els efectes que aconseguirem seran els següents al realitzar l’estirament de cada múscul durant uns 30-40s:

-Induirem la relaxació i reduirem la tensió muscular.

-L’ estirament afectarà a les veïnes musculars, disminuint la pressió intramuscular i l’estirament millorarà la recuperació a nivell del sistema nerviós i aparell locomotor!! Però és molt important saber quan i perquè els fem, ara vosaltres, ja ho sabeu!
Bibliografía

Weijer et al 2003,Pubmed.
Stretching Therapy,Jari Ylinen 2008.

demana cita prèvia envia formulari