II Congrés Internacional sobre Fisioteràpia i Moviment

Moltes vegades ens sentiu parlar de la importància que té la formació continuada per a oferir-vos els tractaments més actualitzats i que ens donen les màximes garanties. De vegades fem cursos, màsters i en aquesta ocasió assistirem a un congrés que girava envers la Fisioteràpia i el moviment.

Però que fan els fisioterapeutes en els congressos? Ho aneu a veure i, de passada a saber qui i quins temes es van posar damunt la taula….

img_20161008_103446

 

Parlarem del paper de la fisioteràpia de la mà de Juanjo Brau, fisioterapeuta del F.C. Barcelona en el moment de la readaptació esportiva, és a dir des de que el pacient està acabant de recuperar-se de la lesió però necessita seguir guanyant aptituds per a poder incorporar-se de nou, a la pràctica esportiva

 

 

 

Quique Lluch enss posà al dia de la valoració i tractament de la ddisfunció del control motor cervical i es va despedir amb una imatge molt... Algemesinenca

Quique Lluch ens posà al dia de la valoració i tractament de la disfunció del control motor cervical i es va acomiadar amb una imatge molt… “Algemesinenca”.

2

Quique Lluch, per la seua part, ens va explicar amb  molta claredat com valorar i tractar mitjançant exercici terapèutic les disfuncions de control motor cervical. Aquestes disfuncions es produeixen quan, la musculatura que ha de garantir la bona postura cervical en les activitats del dia a dia, no són capaces de fer la seua funció.

Aquests fenòmens són molt comuns per exemple en esguinços cervicals com els que es produeixen als accidents de tràfic. També assenyalà els efectes beneficiosos que poden aportar algunes tècniques en teràpia manual per a aconseguir el mateix objectiu.

 

Seguint la mateixa línia Hannu Luomajoki ens parlà de com testar i  entrenar el control motor en la columna lumbar amb la facilitat que dona una gran experiència en aquest camp.

img-20161008-wa0006

Hannu Luomajoki, un expert mundial en dolor lumbar, la seua valoració i tractament.

 

img_20161009_125536

Graham Kerr ens posà al dia de les dificultats i les possibles solucions alhora de gestionar el moviment per part dels pacients afectats de patologies neurològiques com el Parkinson. Ens va explicar la seua experiència, per exemple al crear grups de ball i dansa per tal de millorar les condicions físiques i pal·liar les nombroses dificultats a les que s’enfronten aquest tipus de pacients.

 

 

Als descansos, entre ponents, com no podia ser d’altra manera, els fisioterapeutes ens havíem de moure, així que els moderadors ens animaven amb balls com el dels miotomes :

 

 

També tinguérem moltes més conferències com les de Daniel Harvie o Tasha Stanton, persones que dediquen gran part de la seua vida profesional a la investigació i a ajudar-nos a ser millors profesionals dia a dia.

L’enhorabona a l’organització i al Col·legi de Fisioterapeutes d’Andalucía per la feina ben feta!

L'equip de fisioterapeutes del centre amb Quique Lluch, ponent al II Congrés Internacional de Fisioteràpia i Moviment

L’equip de fisioterapeutes del centre amb Quique Lluch, ponent al II Congrés Internacional de Fisioteràpia i Moviment

 

AUTOR D’AQUEST ARTICLE:

 

Francesc_FotorFrancesc Sanchis Niclòs

Fisioterapeuta

Postgrau en Fisioteràpia Esportiva i Master en Teràpia Manual i Osteopatia

demana cita prèvia envia formulari