LongCOVID-19 i Fisioteràpia

Exercici Terapèutic supervisat

La pandèmia de la COVID-19 ens ha pillat a tots desprevinguts i les conseqüències de la infecció de SARS-CoV-2 eren tot un misteri. Gràcies a l’avanç científic i la investigació al voltant d’aquesta nova patologia s’ha aconseguit progressar en temps rècord en el seu coneixement, tractament i prevenció.

La literatura científica en torn a la COVID-19 i les seues conseqüències ha augmentat des del seu descobriment. I articles com el que anem a tractar avui ens ofereixen un resum de qualitat de tota aquesta nova informació. L’article titulat “More than 50 longterm effects of COVID19: a systematic review and metaanalysis”, que podeu trobar a: https://cutt.ly/aEf4fGS, parla sobre els efectes de l’anomenat LongCOVID-19 o COVID persistent. Aquestes són les possibles seqüeles que pot deixar la infecció per SARS-CoV-2 més enllà dels primers 15 dies o període agut. S’estima que un 80% de les persones infectades per aquesta patologia pateix un o més dels símptomes a llarg termini. Sent els 5 símptomes més habituals (percentatge estimat d’afectació):

– Fatiga (58%)

– Dolor de cap (44%)

– Problemes atencionals (27%)

– Pèrdua de cabell (25%)

– Dispnea (24%)

Cosa que no és d’estranyar ja que altres infeccions paregudes com la SARS o el MERS, també produeixen aquest tipus de seqüeles i símptomes a llarg termini. S’han observat persistència d’imatges radiològiques patològiques (fibrosis pulmonar) més d’un any després de la infecció. A més, altres seqüeles que s’han observat als estudis avaluats parlen de Diabetes Mellitus o, inclús, Ictus.

Per últim, en quan al tractament, s’insta en el treball multidisciplinari de diferents professionals sanitaris, la fisioteràpia, l’exercici físic graduat, les avaluacions mèdiques freqüents, i teràpia cognitivo-conductual en cas de ser necessària.

Des del Centre de Fisioteràpia la Trobada podem ajudar-te en la majoria dels símptomes i seqüeles del LongCOVID-19. El nostre treball i la nostra experiència ens avala per la teua rehabilitació i posar la teua Salut en les millors mans.

COLZE A COLZE PER UNA FISIOTERÀPIA DE QUALITAT

demana cita prèvia envia formulari